edible walk, edible map

OKNO is een multidisciplinaire organisatie die ecologie en technologie verweeft tot experimentele en collaboratieve mediawerken. Okno is een actieve partner binnen een lokaal en internationaal netwerk van kunstenaars en wetenschappers.
De daktuin en het medialab van OKNO zijn voor ons een openlucht laboratorium. Tal van ecologische gegevens uit de stedelijke omgeving én van de stadsbijen worden er vertaald naar visuele- of klankrepresentaties. Verwaarloosde groene stadszones worden opgenomen in een OpenGreens database. Langzaam aan ontstaat er zo een specifiek dynamisch netwerk met een autonome, ecologische tijdsnotie.

Annemie Maes en Nathalie Hunter zijn beide kunstenaars en herboristen. Ze nemen je mee op een 2-daags parcours. Dag 1 wandelen ze met een groep participanten door de verstedelijkte omgeving van Brussel. Ze gaan op zoek naar eetbare planten, verzamelen, benoemen en archiveren ze in een herbarium. Dag 2 worden de gevonden plantensoorten én het afgelegde traject samen met de participanten in kaart gebracht. Iedereen kan mee tekenen en annoteren op de gemeenschappelijke map. Een boeiende en verrijkende ontdekkingstocht, daar waar je het niet verwacht.

http://www.sideways2012.be